• چهار فرصت سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان؛
  • معرفی طرح دانش‌بنیان مزرعه پرینتر سه‌بعدی صنعتی در ایران اکسپو 2025

  • ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۰
طرح دانش‌بنیان ایجاد مزرعه پرینترهای سه‌بعدی صنعتی از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) معرفی شد. این مزرعه قابلیت تولید محصولات حجیم و قطعات مولتی ‌متریال را داراست.

به گزارش روابط‌عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، هم‌زمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، چهار طرح فناورانه با سطح فناوری بالا از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این شهرک نظیر طرح ایجاد فارم (مزرعه) پرینترهای سه‌بعدی صنعتی، با هدف جذب سرمایه و توسعه صادرات، معرفی شدند.

در میان این طرح‌ها، پروژه ایجاد فارم (مزرعه) پرینترهای سه‌بعدی صنعتی با ظرفیت ۱۰۰۰ دستگاه همراه با خط تولید مواد اولیه مورد نیاز، به‌‌عنوان یکی از طرح‌های شاخص و دارای فناوری پیشرفته، معرفی شده است. این مزرعه پرینتر صنعتی، قابلیت تولید محصولات حجیم، مواد مورد نیاز در معماری، قطعات با تیراژ بالا و قطعات مولتی ‌متریال را داراست و می‌تواند از انواع مواد بازار قطعاتی با دقت بالا (تا ۳۰ میکرون) و در ابعاد ۴۰۰×۴۰۰×۴۰۰ میلی‌متر تولید کند.

این فناوری، به‌عنوان راهکار نوین تولید در دوران پساکرونا، امروزه در صنایعی چون صنعت هوایی، خودروسازی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبق مطالعات ارائه شده، در حال حاضر بزرگ‌ترین مزرعه فعال در این حوزه با ۳۸۰۰ دستگاه در جمهوری چک واقع شده و دست‌کم ۱۸ مزرعه بزرگ دیگر با بیش از ۱۲۰۰ دستگاه در سراسر جهان شناسایی شده‌اند. در ایران نیز به‌دلیل هزینه پائین نیروی انسانی، برق و مواد اولیه، این پروژه از مزیت رقابتی قابل‌توجهی برخوردار است؛ به‌طوری‌که قیمت خدمات ارائه‌شده در داخل کشور تا ۱۱ برابر ارزان‌تر از نرخ مشابه در اتحادیه اروپا برآورد می‌شود.

ظرفیت فعلی این فارم در فاز آزمایشی، معادل یک بلوک ۲۴ دستگاهی بوده که طی یک‌سال و نیم گذشته برای مطالعات بازار و بهینه‌سازی فرآیند مورد استفاده قرار گرفته است. طبق برآوردها، ظرفیت تولید سالانه این دستگاه‌ها در حال حاضر ۴۳۰ واحد است که در صورت سرمایه‌گذاری، در مدت ۵ ماه قابلیت افزایش تا ۱۰۰۰ دستگاه را دارد.

بر پایه اطلاعات ارائه شده، ظرفیت اسمی یک فارم با ۱۰۰۰ دستگاه، سالانه حدود ۵.۲ میلیون ساعت پرینت صنعتی است که ارزشی معادل ۲۰۵ میلیارد تومان در بازار داخلی ایران و ۱۰.۷ میلیون یورو در بازار اتحادیه اروپا ایجاد می‌کند. سرمایه ثابت مورد نیاز این پروژه ۱۸۹ میلیارد تومان و سرمایه در گردش آن ۲۴ میلیارد تومان برآورد شده است که ۶۰ درصد آن ارزی (۱.۷ میلیون یورو) و ۴۰ درصد ریالی (۵۸۶ میلیارد ریال) خواهد بود. نرخ بازده داخلی طرح (IRR) ۴۹ درصد و دوره بازگشت سرمایه ۱۶ ماه پیش‌بینی شده است.

شایان ذکر است اطلاعات تکمیلی، مستندات فنی و اقتصادی، و راهنمای کامل سرمایه‌گذاری در این پروژه از طریق مرکز تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و تجاری‌سازی فناوری و نوآوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با شماره 03133931098 در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. این اقدام گامی مهم در مسیر ارتقاء تولید دانش‌بنیان، توسعه فناوری‌های پیشرفته و ورود به بازارهای منطقه‌ای است.

تعداد بازدید : ۵۴      تاریخ: 1404/02/10

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت